Workshops ‘1000 wenspopjes voor Japan’ in Tokyo

Als onderdeel van ons project worden een aantal workshops gehouden in Japan. Vanaf 24 november gaan wij bijna iedere dag in Fukushima workshop geven. Daarna worden op 1 december in de Nederlandse ambassade in Tokyo ’s ochtends en ’s middags workshops gehouden. We hopen dat kinderen (van basisschool- tot middelbare schoolleeftijd) zullen deelnemen die na de ramp van maart 2011 van Fukushima naar Tokio zijn geëvacueerd, en nu nog steeds in huurwoningen wonen die worden aangeboden door de gemeente.

Op de dag zelf zal de ambassade een locatie en medewerkers bieden. Verder zullen de Nederland-Japan vereniging, De Liefde-club, dhr. Hiroshi Kumazawa (expert in Nederlandse kunst en kunstgeschiedenis, docent aan het conservatorium Musashino), en docenten van Japan Wool Felt Craft Association aan deze activiteit.

Het is mogelijk om aan te melden tot woensdag 27 november. Als u vragen heeft over het project, stuurt u dan gerust een email (info@orange-heart.nl, Yumiko Kunimori) in het Nederlands, Engels of Japans. Na aanmelding zal ik bestanden toesturen met meer informatie over de activiteiten.

Deze activiteit is niet politiek of religieus getint, maar enkel een gelegenheid voor Nederland om steun aan Japan te tonen. Vanuit Nederland komen twee vertegenwoordigers van het project naar de activiteiten in Japan, viltkunstenares Petra Berg en organisator Yumiko Kunimori.

Overigens is het ook mogelijk om aanmeldingen te versturen naar de Facebook-pagina van het project: https://www.facebook.com/1000WenspopjesVoorJapan

Tijdens de activiteiten in Japan zal Petra een workshop houden waarbij kinderen een oranje zonnetje maken van vilt. Yumiko zal tijdens de activiteiten tolken, assisteren en muziek spelen.

We kijken er erg naar uit om de kinderen uit Fukushima te zien.

フェルトのお日さまと虹色のハート

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone