Sinterklaas is ook in Japan actief voor de kinderen

sinterklaas in JapanYumiko is in Tokyo en heeft een echte “zak van Sinterklaas” meegebracht met hierin cadeautjes voor de kinderen.

Allereerst is Tokyo een mooie, zeer drukke stad met veel mensen en verkeer. Gisteravond 10 keer overgestapt in een overvolle metro, hutje mutje. Met de moeder van Yumiko gegeten.

We hebben volle dagen achter de rug en nu komt Iwaki dichterbij met de eerste school van 222 kinderen. Wat is er zoal gebeurd. Woensdag hier aangekomen, we arriveerden uiteindelijk om 12 uur in Tokyo in het appartement. Met groot balkon met uitzicht over Tokyo. Rustig, er verblijft een andere Nederlander voor zaken en de eigenaars komen zondag terug. In de middag gedwaald door dit gedeelte van de stad en boodschappen gedaan. Het is trouwens heerlijk weer hier, de hele dag zo’n en 15 graden, geen winterjassen weer dus. Soms zitten we hier nog op het balkon te eten.
Gisteren, donderdag naar de ambassade gegaan voor een ontmoeting met Bas om 1 december voor te bereiden. We liepen naar de metro door een prachtig Samuraipark. Zie de foto van Yumiko met de Sinterklaaszak op haar rug. Deze is gevuld met cadeaus voor het Sinterklaasfeest in de ambassade. Daar ontmoetten we de ambassadeur die ons zijn huis liet zien. Op de begane grond van dit prachtige oude pand worden bezoekers ontvangen, deze is ingericht met de meest moderne hoogstaande Nederlandse kunst. Prachtig, zeer verzorgd. Dit ook om de Nederlandse handel met Japan te vergroten. Een vriend van Yumiko bracht ons een camera te leen. Aan het einde van de middag dwars door Tokyo naar het conservatorium een trommel ophalen bij de oude vriend van Yumiko. Je had Yumiko moeten zien, helemaal in haar element om ook haar oude leraar weer te zien en spreken. Laat in bed gerold na een vermoeiende maar vervullende dag.

Vandaag met drie viltsters gevilt hier onder in het gebouw. Japanse viltsters doen meestal aan prikvilten, natvilten is hun niet zo bekend. Zij gaan op 1 december meehelpen in de ambassade. Wellicht kunnen zij meehelpen nadat wij wegzijn om de andere 500 wenspopjes hun bestemming te laten vinden op de andere scholen in Fukushima en de Fukushimakinderen in Tokyo. Een viltster gaat ook met ons mee de komende dagen. Vanmiddag zitten we thuis , te schrijven, mailen en bellen. Alle rust hier. Straks nog even de stad in. Morgen eind van de ochtend naar Iwaki. Groeten uit Tokyo van Yumiko en Petra

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone