Naar Iwaki, Fukushima (2)

Bar QueenVanaf het station van Iwaki lopen we vijf minuten naar Bar QUEEN. Dit is een cocktail bar, restaurant en concertzaal in één, die in de kelder van een hotelgebouw zit. De eigenaar van de bar, meneer Katō, is de vertegenwoordiger en bemiddelaar voor ons project in Iwaki.

In de bar zijn regelmatig optredens door muzikanten uit heel Japan. Meneer Kato houdt ook veel van muziek, en speelt instrumenten en zingt samen met vrienden in een band. Daarnaast beoefent hij de Japanse theeceremonie. Omdat meneer Kato oorspronkelijk uit Iwaki komt, heeft hij hier veel kennissen en vrienden. Hij is ook populair onder de jeugd. Ik heb hem leren kennen via mijn vriendin Yoko, omdat haar zoon hem goed kent en graag bij Bar Queen komt.

BarQueen-meeting-mr.kato

Meneer Katō heeft gewacht terwijl ik mijn planning voor mijn verblijf in Iwaki opstelde. Dank u wel!

vilten-demo-yumiko

Op dezelfde avond hielden we voor het eerst een vergadering met de deelnemers aan het project (in totaal 10 personen), met wie ik tot dan toe alleen via internet contact had onderhouden. Daarnaast heb ik laten zien hoe we tijdens de workshops in november zonnetjes kunnen maken met wolvilt en nat vilt. Het is een hele leuke en gevarieerde groep, met mensen die in allerlei verschillende sectoren werken zoals de kunstwereld, het bankwezen, het bedrijfsleven, het onderwijs of de culturele sector. Het is dankzij meneer Katō gelukt om deze groep bij elkaar te krijgen, die de kern wordt van het project dat we in november hier gaan uitvoeren.

BarQueen-meeting-debuut-wenspopjes

Ook de wenspopjes die in Nederland zijn gemaakt, zijn veilig aangekomen voor hun debuut in Iwaki!

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone